Poll of polls

Hvorfor måles Oslo så sjelden?

Publisert 26. august 2013. Sist endret 26. august 2013.

Kommunevåpen
Oslo fylke
Folketall: 709 037

1) Bergensavisen (BA) vil også i år antagelig bli den avis (etter VG med sine daglige målinger) i landet som publiserer flest partimålinger. All ære til BA som holder oss tilnærmet daglig oppdatert.

2) BA – og konkurrenten Bergens Tidende – produserer mye spennende stoff på bakgrunn av målingene i Bergen og Hordaland. Begge avisene bidrar med det til temperatur og engasjement.

3) I lys av at Bergen og Hordaland måles intenst, ser en bergenser som undertegnede med undring på Oslo-baserte medier som ennå ikke har publisert en eneste måling i hovedstaden i august.

4) MDGs styrke i Oslo gjør valget i hovedstaden særlig spennende. Da er det overraskende at Oslo-baserte medier har så få målinger i sin egen by. NRKs distriktskontorer måler mange fylker, men vi har i denne valgkampen ennå ikke sett at NRK Østlandssendingen har målt Oslo.

5) Klassekampen og Aftenposten kommer trolig med Oslo-målinger, men vi skulle gjerne sett større interesse for å måle en by som i år har tolv pst av landets stemmeberettigede.

Johan Giertsen

Del på Facebook

Omtalte kommuner

Flere artikler om omtalte kommuner