Poll of polls

Verdensmester nestleder i Venstre

Publisert 15. april 2012. Sist endret 21. april 2012.

Partisøyle

1) TV2 har studert stortingsmålingene fra TNS Gallup de siste seksten månedene, og presenterer - på sin nettside politisk.no - hovedtall fra denne undersøkelsen når det gjelder Venstre.

Trine Skei Grande
Storting 2021: 4,6 %
S-snitt februar: 6,0 %
Kommune 2023: 5,0 %

2) Dette er et nytt eksempel på at TV2 utnytter materialet kanalen mottar i egenskap av oppdragsgiver for partimålinger på en måte som gir publikum bredere informasjon enn tilfellet er for statskringkastingen.

3) TV2 sin undersøkelse viser bl.a. at "sju av ti nye Venstre-velgere som stemte på et annet parti i 2009, kommer fra et av de tre rødgrønne regjeringspartiene".

4) Undersøkelsen fra TV2 viser også at "sju av ti velgere som har forlatt Venstre til fordel for et annet parti, [svarer] at de vil stemme på et av de borgerlige partiene, de fleste av dem går til Høyre".

5) Overgangene fra Venstre til Høyre har - etter hva vi har fått vite - gått ned. Venstre er i pluss mot Arbeiderpartiet.

6) Gitt (i) Venstres valg i 2009 på knapt fire pst, (ii) målinger på rundt fem pst, (iii) et negativt bytteforhold mot Høyre og et positivt mot Ap går samlet omtrent i null, skyldes (iv) partiets vekst dels et positivt bytteforhold mot andre partier, dels at Venstre rekrutterer - i lys av sin størrelse - et forholdsvis høyt antall velgere som ikke stemte i 2009.

7) Venstre valgte på sitt landsmøte Terje Breivik fra Ulvik til nestleder. Terje Breivik ble i år verdensmester i veteran-VM i 10 km fristil langrenn. Han tok sølv på 30 km og bronse 45 km, også fristil. Tidene til Venstres nestleder viser at veteran-VM holder et høyt nivå - 25,44 på 10 km fri - 1.14 på 30 km fri - 1.51 på 45 km fri.

Johan Giertsen

Del på Facebook

Flere artikler om V

Vis alle artikler om V

Flere artikler om ski

Vis alle artikler om ski