Poll of polls

Venstres sterke sluttspurt

Publisert 11. september 2011. Sist endret 11. september 2011.

Venstre avslutter valgkampen som en sannsynlig vinner, og som favoritt til fjerdeplassen etter Ap, Høyre og Frp.

Venstres generalsekretær Terje Breivik er den sterkeste langrennsløperen blant lederne i storrtingspartiene, og vet nok fra sin idrettskarriere en del om det bitre ved en fjerdeplass. Terje var toppløper i skiskyting, og har medaljer fra veteran-VM i langrenn fristil.

Trine Skei Grande
Storting 2021: 4,6 %
S-snitt februar: 5,8 %
Kommune 2023: 5,0 %

Men for hans parti Venstre vil det i år ikke være knyttet noen skuffelse til en fjerdeplass, snarere tvert om - et eventuelt slikt resultat vil være partiets største seier siden splittelsen på Røros i 1972.

Basert på landsmålingene i innspurten, er Venstre favoritt til å bli størst etter Ap, H, Frp. Senterpartiet har sterke tradisjoner for mobilisering i sluttfasen, og har gjort det relativt sett skarpere på lokale målinger enn på de siste landsmålingene. Det er derfor mulig at Venstre og Senterpartiet i disse timer kjemper om å bli fjerde størst i dette kommunevalget.

Venstres sluttspurt har brakt partiet til 7,1 pst på dagens landsmåling i Aftenposten/Respons. Venstre i Bergen har iht Bergensavisen/TNS Gallup et voksende positivt bytteforhold med Ap, og scorer i dag oppsiktsvekkende 8,9 pst (5,8 i 2007). Etter en treg start på målingene i Oslo, avslutter Venstre med 8,7 pst hos VG/InFact i dag - det samme som resultatet i 2007.

Johan Giertsen

Del på Facebook

Flere artikler om V

Vis alle artikler om V

Omtalte kommuner

Flere artikler om omtalte kommuner