Poll of polls

Vestland: De Kristne inn – Sp på vippen

Publisert 5. september 2019. Sist endret 5. september 2019.

Vestland fylkesting – Respons for Bergens Tidende – opptatt 28/8 til og med 3/9. Vestland er sammenslutningen av Hordaland og Sogn og Fjordane minus Hornindal.

Tusen takk til BT for innsyn i bakgrunnstall.

1) Partiet De Kristne ble målt til 1,3 pst, og vinner mandat.

2) De Kristne gjorde det også skarpt i Kristiansand (Respons/Fævn/VG) denne uken med 2,9 pst som er nesten en tredobling mot 2015. De Kristne vil iht denne målingen vinne to mandater i i Kristiansand bystyre. Polariseringen styrker derfor også De Kristne.

3) Venstresiden (R+SV+MDG+Ap) vinner iht målingen 24 av fylkestingets 65 representanter.

4) Regjeringspartiene, De Kristne og Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (Frp+H+KrF+V+DK+FNB) henter 31 representanter. Flertallet vinnes med 34.

5) Senterpartiet er på vippen med ti. Det er ingen dristig spådom at Vestland fylkestings første ordfører blir Jon Askeland (Sp), og så blir spørsmålet om Sp vil forhandle mot høyre eller venstre.

6) Fra bakgrunnstallene:

(i) Sp henter 11 pst i tidligere Hordaland og 39 pst i tidligere Sogn og Fjordane.

(ii) Lojaliteten mot stv 2017 er for de fleste partiene relativt høy til å være en undersøkelse om fylkestingsvalg: R 66 – SV 63 – Ap 60 – Sp 64 –V 23 – KrF 59 – H 53 – Frp 46 – MDG 59. Målingen har derfor ikke i den grad preg av demobilisering som mange andre i denne valgkampen.

Johan Giertsen

Del på Facebook

Omtalte meningsmålinger

Flere artikler om "Andre"

Vis alle artikler om "Andre"

Flere artikler om Sp

Vis alle artikler om Sp

Omtalte kommuner

Flere artikler om omtalte kommuner