Poll of polls

TV2: Gi oss valgnatten UK

Publisert 5. juni 2017. Sist endret 5. juni 2017.

1) Målingene før parlamentsvalget i Storbritannia torsdag 8. juni er jevnere enn de var da valget ble lyst ut, og valget finner sted kort tid etter terror i Manchester og London.

2) Vår anmodning til TV2 om å dekke denne valgnatten i sin helhet har sin bakgrunn i at TV2 har dokumentert en formidabel kompetanse i analyse av valg i bl.a. Storbritannia.

(i) Straks etter at valglokalene stengte i valget i UK 7. mai 2015, leverte TV2 en prognose som viste en imponerende treffsikkerhet. TV2 var senere på natten oss bekjent foran BBC og Sky News i å predikere flertall for Cameron.

(ii) TV2s medarbeidere Kjetil Løset og Terje Sørensen dekket opptellingen etter Brexit-avstemningen med en sending hele natten. Hvis analyse av tall, pedagogisk fremstilt, er det fremste kvalitetsmålet for en TV-kanal en valgnatt, vil undertegnede mene at dette er den faglig sett sterkeste valgnatt på norsk fjernsyn – og jeg har fulgt valgnetter siden 1969.

3) TV2 oppfordres derfor til å bruke sin kompetanse på analyse av valg i Storbritannia med en dekning hele valgnatten i UK. En slik dekning kan krydres med mye spennende stoff – Storbritannias plass i Europa etter Brexit, om og eventuelt hvilken betydning terroren kan ha hatt for valgutfallet etc. I en eventuell slik sending må TV2 gi god tid til sine analytikere – Løset og Sørensen – for redegjørelser for utviklingen i opptellingen.

Johan Giertsen

Del på Facebook

Flere artikler om presentasjon av meningsmålinger i mediene

Vis alle artikler om presentasjon av meningsmålinger i mediene