Poll of polls

Gratulerer TV2 !

Publisert 24. juni 2016. Sist endret 24. juni 2016.

TV2 dekket opptellingen i Storbritannias historiske folkeavstemning med en sending på tv2.no gjennom hele natten. Ansvarlige var Kjetil Løset og Terje Sørensen.

TV2s seere ble holdt fortløpende orientert fra første resultat ble publisert og til kanalens to medarbeidere erklærte seier for "leave" kort etter kl 0530 fredag morgen.

Når resultatene kom inn, sammenlignet TV2s medarbeidere utfallet med hva det "burde" blitt hvis landsresultatet skulle blitt 50/50.

Allerede tidlig i opptellingen stod det da klart for TV2s seere at det var en mulighet for brexit - og at denne muligheten var stigende etter hvert som stadig flere lokale resultater ble publisert.

Undertegnede fulgte TV2 parallellt med CNN på TV og BBC på nett. TV2s medarbeidere holdt sine seere orientert fullt på høyde med CNN og BBC, i flere tilfeller var TV2 mer poengtert når det gjaldt kjernen denne natten - at det gikk i retning nei.

Løset og Sørensen viste også en imponerende paratkunnskap om velgerstrukturen i valgkretser over hele Storbritannia, og hvilken betydning denne velgerstrukturen hadde for utfallet av folkeavstemningen både lokalt og nasjonalt, fremstilt for seerne presist og pedagogisk.

TV2 har all grunn til å være stolt av det kanalens to medarbeidere leverte den historiske brexit-natten. Kontrasten mellom TV2 og tausheten fra NRK-TV var slående.

Johan Giertsen

Del på Facebook

Flere artikler om presentasjon av meningsmålinger i mediene

Vis alle artikler om presentasjon av meningsmålinger i mediene