Poll of polls

Apotekene tømmes i Oslo

Publisert 12. mars 2015. Sist endret 12. mars 2015.

Kommunevåpen
Oslo kommune
Folketall: 709 037
Ordfører: Marianne Borgen, SV
Byrådsleder: Raymond Johansen, Ap

1) Det er all grunn for det politiske Oslo til å løpe til hovedstadens apoteker for å skaffe seg beroligende midler i kampen om byrådsmakten 2015–2019.

2) Nasjonal kommunevalgmåling TNS Gallup for TV2 i mars: TV2s beregning for Oslo med utgangspunkt i målingen gir knappest mulig flertall for opposisjonen (Ap+SV+R+MDG) med 30 mot 29 mandater i Oslo bystyre.

3) Nasjonal kommunevalgmåling Norstat for NRK i mars: Vi har spurt TV2s tallknuser Terje Sørensen om en beregning for Oslo med TV2s beregningsmetode i lys av NRKs måling. Han antar da at Frp+H+KrF+V beholder et hårfint flertall med 30 vs 29.

4) Årsaken til blokkforskyvningen er at venstresiden står noe svakere på NRKs måling enn hos TV2, men forskjellene er marginale.

5) Merk at nedbryting på poll of polls' nettsider utelukkende bygger på partienes relative endring mot referansevalget. TV2 legger derimot inn et skjønn, se TV2s beskrivelse: «TV 2s prognoser bygger på det nasjonale kommunevalgbarometeret fra TNS Gallup … og er vektet mot resultatene fra stortingsvalget i 2013, resultatene fra kommunevalget i 2011, og lokalpolitiske begivenheter siden valget.» Henvisningen til «lokalpolitiske begivenheter» er en referanse til skjønn utøvd av TV2s valgredaksjon. TV2 bruker i sin skjønnsmessige vurdering også regionvise bakgrunnstall fra TNS Gallups målinger.

Johan Giertsen

Del på Facebook

Omtalte meningsmålinger

Omtalte kommuner

Flere artikler om omtalte kommuner