Poll of polls

Partiprofilene oppjustert

Publisert 27. desember 2012. Sist endret 27. desember 2012.

I pollofpolls.no ruster vi oss til et neglebitende valgår 2013. Vi har i den anledning oppjustert partiprofilene, som finnes ved å klikke på "Partier" øverst i skjermbildet.

For alle partiene er nå innlagt tabeller for sterkeste og svakeste målinger siden stv 2009, og oversikt over fylkesmålinger sammenlignet med stv 2009. Fylkesmålingene er rangert etter relativ endring. Vi ser der at partienes relativt sett sterkeste fylker når det gjelder endring mot stv 2009 er Vest-Agder (Ap) - Finnmark (H) - Hedmark (Frp) - Østfold (SV) - Aust-Agder (Sp) - Vest-Agder (KrF) - Aust-Agder (V) - Nordland (R).

På partiprofilene er også inntatt partienes stilling i kommunene, med bl.a. antall ordførere, sterkeste kommuner i valget 2011, sterkeste kommuner målt etter kommunevalget, og antall kommuner og fylker hvor partiet inngår i en posisjonskoalisjon. Vi ser der bl.a. at Arbeiderpartiet og Høyre sammen inngår i en slik koalisjon i 129 kommuner.

Kommunstyre-forsiden er også justert. Vi har der bl.a. lagt inn poll of polls for kommunevalget 2015 som beror på målinger i kommuner med spørsmål om stemmegivning ved kommunevalg og oversikt over resultatet nasjonalt i kommunevalgene. Poll of polls kommunevalget 2015 vil vi neppe ofre særlig oppmerksomhet før vi får et større antall kommunevalgmålinger, trolig i løpet av 2014.

Lars Øy / Johan Giertsen

Del på Facebook

Flere artikler om nettsiden pollofpolls.no

Vis alle artikler om nettsiden pollofpolls.no