Poll of polls

Les Nationen og Aftenbladet !

Publisert 9. desember 2012. Sist endret 9. desember 2012.

Nationens dekning av Norfaktas desember-måling og Stavanger Aftenblads dekning av Respons' desember-måling i Rogaland bekrefter at disse mediene nå seiler opp som de ledende papiravisene i dekningen av partimålinger. Sammen med TV2 danner disse mediene et trekløver som andre medier kan og bør strekke seg etter.

Nationens nettavis har for annen måned på rad lagt ut Norfaktas bakgrunnstall. En spennende side ved bakgrunnstall er muligheten for å sammenligne lojalitet, overganger mv. over tid. Nationen bruker dette grepet når det gjelder "vet ikke"-velgere, og påviser at regjeringspartiene der trolig har en stemmereserve.

Kombinert med en poengtert og lesverdig fremstilling, betyr dette at Nationens papir- og nettavis 8. desember bidrar til å øke publikums kunnskap om velgernes vandringer. Dette står i kontrast til NRKs dekning av Norstats måling to dager før. Statskanalen leverte der ikke ett eneste bakgrunnstall til lisensbetalerne.

Vi har på denne plass tidligere berømmet Stavanger Aftenblad - ved redaktør Hetland - for kommentaren til Respons' september-måling i Rogaland. Kommentaren til desember-målingen i oljefylket er en sterk oppfølger - særlig med aktiv bruk av bakgrunnstall og råtall, som samlet gir solid informasjonsverdi.

Av andre medier er det hittil bare TV2 som systematisk og over lang tid har presentert bakgrunnstall - i kanalens kommentarer til TNS Gallups månedlige målinger.

Lars Øy / Johan Giertsen

Del på Facebook

Flere artikler om presentasjon av meningsmålinger i mediene

Vis alle artikler om presentasjon av meningsmålinger i mediene