Poll of polls

Oppdatert mandatberegning

Publisert 20. mai 2012. Sist endret 20. mai 2012.

Mandatberegningen på pollofpolls.no er oppdatert. Den nye fylkesfordelingen av stortingsmandatene ved valget i 2013 benyttes fra nå av som standard fylkesfordeling ved stortingsvalg.

Den nye fordelingen brukes også på tidligere månedssnitt av nasjonale meningsmålinger med spørsmål om stortingsvalg og ved nasjonale beregninger av poll of polls for stortingsvalget.

For hver enkelt meningsmåling er mandatfordelingen beholdt slik den var da målingen ble publisert. Fra hver enkelt måling som er gjengitt på nettsidene, kan en klikke seg videre til pollofpolls.nos mandatberegning, som vil benytte den nye fylkesfordelingen.

Mandater i henhold til den gamle 2009-fylkesfordelingen fremkommer nå som egen kolonne i pollofpolls.nos mandatberegning.

Det er nå også mulig å beregne mandat for Miljøpartiet De Grønne (MDG) ved stortingsvalg. Vi vil på nytt oppfordre medier/byråer som publiserer målinger om å spesifisere MDG. Av landsmålingene publisert hittil i mai er det bare TV2/Gallup og Respons/Aftenposten som har spesifisert MDG.

Johan Giertsen/Lars Øy

Del på Facebook

Flere artikler om MDG

Vis alle artikler om MDG

Flere artikler om valgsystem

Vis alle artikler om valgsystem

Flere artikler om presentasjon av meningsmålinger i mediene

Vis alle artikler om presentasjon av meningsmålinger i mediene

Flere artikler om nettsiden pollofpolls.no

Vis alle artikler om nettsiden pollofpolls.no