Poll of polls

Norfakta traff blink

Publisert 20. september 2011. Sist endret 20. september 2011.

Norfaktas måling i Drammen var, så vidt vi kan se, valgkampens mest treffsikre måling i en kommune.

Vi har lagt til grunn målinger publisert i september 2011. Vi har summert avvik mellom valget og målinger i prosent og promille for hvert stortingsparti samt Rødt.

Norfaktas måling i Drammen hadde samlet avvik for disse partiene på 4,8. Norfakta målte Høyre til 49,8 pst, Arbeiderpartiet til 27,2 og Fremskrittspartiet til 10,2. Valgresultatet ble hhv 49,6 - 29,3 - 9,0.

Målingen ble tatt opp mandag 5. september, og hadde 600 spurte. Norfaktas oppdragsgiver var partiet Høyre.

Av landsmålingene med kommunevalgspørsmål publisert uke 36 var Synovates måling for Dagbladet nærmest med avvik 5,0 for stortingspartiene og Rødt samlet.

Tar vi også med landsmålinger publisert uke 35, toppes listen av Norfaktas måling for Nationen og Klassekampen publisert 3. september. Sum avvik mot valget for stortingspartiene og Rødt var i denne målingen på 4,5.

TNS Gallup for TV2 hadde i sin måling 2. september sum avvik for stortingspartiene og Rødt 4,8. TNS Gallups måling 2. september traff dermed bedre enn byråets målinger i siste uke før valget.

Basert på kommune- og fylkestingsmålinger publisert i september, og landsmålinger publisert uke 35 og 36, blir så vidt vi kan se seierspallen gitt sum avvik for stortingspartiene og Rødt: (1) Norfakta nasjonal måling 3. sept avvik 4,5 - så delt annenplass (2) TNS Gallup nasjonal måling 2. sept avvik 4,8 - (2) Norfakta måling Drammen avvik 4,8. Felles for de to førstnevnte er at intervjuene ble foretatt i uke 35, rundt halvannen uke før valgdagen.

Se tabell for kommunemålinger vs valg. Tabellen gjelder målinger publisert i september.

Lars Øy / Johan Giertsen

Del på Facebook

Omtalte meningsmålinger

Flere artikler om metode

Vis alle artikler om metode

Flere artikler om nettsiden pollofpolls.no

Vis alle artikler om nettsiden pollofpolls.no