Poll of polls

MDG opp

Publisert 30. august 2011. Sist endret 22. april 2012.

Miljøpartiet De Grønne ble målt til 1,0 pst på den landsomfattende kommunevalgmålingen til TV2 / TNS Gallup publisert 29. august.

MDG stiller oss bekjent i 57 kommuner, som samlet har noe under halvparten av de stemmeberettigede.

Hvis (i) TNS Gallup har truffet med sin måling av MDG, og (ii) oppslutningen på 1 pst nasjonalt er fordelt på kommunene hvor MDG stiller, vil nivået være 2 pst i snitt i de aktuelle kommunene - gitt at partiet som nevnt stiller i kommuner med knapt 50% av velgerne.

Selv om MDG kan ha en viss oppslutning i kommuner hvor partiet ikke stiller, antyder denne målingen noe vi har sett lenge - at MDG er i sakte vekst, og kan bli representert i et større antall kommunestyrer.

Dagens målinger i Bergen er illustrerende. MDG oppnår 2,3 pst på målingen til Bergensavisen / TNS Gallup (som eventuelt vil gi to mandater), og 0,9 pst hos Bergens Tidende / Respons (som er tett i nærheten av mandat).

Når det gjelder blokkstillingen, er det antagelig mer sannsynlig at MDG overveiende går i retning venstresiden enn mot borgerlig side, jf Trondheim denne perioden. MDGs mulige inntreden i en rekke nye kommunestyrer kan derfor kanskje gi de rødgrønne partiene ytterligere en samarbeidspartner.

Johan Giertsen

Del på Facebook

Flere artikler om MDG

Vis alle artikler om MDG

Flere artikler om "Andre"

Vis alle artikler om "Andre"