Poll of polls

"Juvelen i demokratiets krone"

Publisert 14. august 2011. Sist endret 14. august 2011.

"Frie valg er juvelen i demokratiets krone", sa statsminister Jens Stoltenberg på Rådhusplassen i Oslo 25. juli 2011. Valgkampen åpnet 13. august. Fire uker med spennende meningsbrytning gjenstår inntil vi 12. september kan utøve en rettighet som mange mennesker på denne kloden dessverre ikke kan utøve - å avgi stemme i et fritt og hemmelig valg.

Årets valg er 462 ulike valg - 429 kommunestyrer, 18 fylkesting, 15 bydelsutvalg i Oslo.

I disse 462 valgene har tusener av kandidater sagt seg villig til å bruke av sin fritid de neste fire årene for å styre kommunestyrer, fylkesting og bydeler. Vi har den største respekt for mennesker som vil bruke sin tid til slik samfunnsbygging, uansett parti. Kandidater og folkevalgte er en grunnsten i folkestyret.

Vår erfaring er at et fortløpende studium av lokale partimålinger kan gi et bidrag til valgkampens dramaturgi. Vi kommer så å si nærmere den enkelte velger ved å studere mange lokale målinger.

Vår erfaring er også at antall målinger øker for hvert valg. Et sammenstilling av et større antall målinger kan gi et bredere inntrykk enn fragmentene ved målinger enkeltvis. Vi håper derfor at disse nettsidene kan gi et lite bidrag til en mer kunnskapsbasert valgkamp.

Vårt mål er å legge ut alle lokale partimålinger. Til dette trenger vi også bistand fra leserne. Vi får ikke med oss alle målinger, og setter stor pris på å bli gjort oppmerksom på målinger som vi ikke har notert. Send i så fall epost til lars.oy@stortinget.no og johan.giertsen@gmail.com.

Vi ønsker alle partiene og alle kandidatene lykke til !

Lars Øy / Johan Giertsen

Del på Facebook

Flere artikler om nettsiden pollofpolls.no

Vis alle artikler om nettsiden pollofpolls.no