Poll of polls

Flertall Ap+Sp i færre kommuner?

Publisert 5. juli 2011. Sist endret 5. juli 2011.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har så vidt vi kan se flertall i 171 kommunestyrer. Vi sikter da til kommuner hvor Ap og Sp har flertall, enten til sammen eller hver for seg.

Trysil (Norfakta for Østlendingen) og Nord-Aurdal (Sentio for Oppland Arbeiderblad) er eksempler på kommuner som har vært ansett som sikre når det gjelder flertall for Ap og Sp samlet, men som nå er blitt kamp-kommuner - hvor borgerlig ordfører neppe er sannsynlig, men hvor dette nå ikke kan utelukkes.

Hvis den nasjonale kommunevalgmålingen fra TV2 / TNS Gallup 4. juli skulle bli resultatet, med lik relativ endring i alle kommuner, får Ap og Sp etter våre beregninger flertall i 145 kommuner - ned 26.

Hvis vår nasjonale poll of polls skulle bli resultatet, med lik relativ endring i alle kommuner, får Ap og Sp flertall i 154 kommuner - ned 17.

SV kan komme på vippen og derved få større innflytelse i en del kommuner hvor Ap og Sp - eventuelt - skulle miste flertallet. Trysil og Nord-Aurdal er også her mulige eksempler. Sogn og Fjordane fylkesting er et tredje mulig eksempel.

Johan Giertsen

Del på Facebook

Omtalte meningsmålinger

Flere artikler om Ap

Vis alle artikler om Ap

Flere artikler om Sp

Vis alle artikler om Sp

Omtalte kommuner

Flere artikler om omtalte kommuner