Poll of polls

TV2 med valgnatt USA

Publisert 5. november 2018. Sist endret 5. november 2018.

TV2 Nyhetskanalen skal dekke valgnatten USA, fra tirsdag kl. 2120 til vi onsdag morgen norsk tid har et sluttresultat i valget av Senatet og Representantenes Hus. Dette er en imponerende satsing av TV2 som nattten igjennom vil rapportere og analysere tall og politikk.

Prognosene fra TV2 (= Terje Sørensen) mandag kveld er for Senatet 52 vs 48 i favør Republikanerne, og 222 vs 213 i favør Demokratene i Representantenes Hus.

Leserne av pollofpolls.no er trolig over gjennomsnittet interessert i analyse av tall. En oppfordring til TV2 er derfor at kanalen i sin dekning av valgnatten USA gir tid til at tallknuserne (Kjetil Løset og Terje Sørensen) kan få presentere sine resonnementer.

TV2s tallknusere har en unik paratkunnskap om valg- og målingshistorikk, en sjelden evne til å skille det vesentlige fra det uvesentlige i flommen av informasjon en valgnatt, og en sjelden evne til analyse av store tallmengder. Lykkes TV2 i å formidle dette i sin sending fra den amerikanske valgnatten, vil det gi seerne et spennende innblikk i en analytisk prestasjon på et høyt faglig nivå.

Johan Giertsen

Del på Facebook

Flere artikler om presentasjon av meningsmålinger i mediene

Vis alle artikler om presentasjon av meningsmålinger i mediene