Poll of polls

VG «ikke fornøyd» med InFacts målinger

Publisert 18. september 2017. Sist endret 18. september 2017.

pollofpolls.no har 18. september 2017 mottatt nedenstående tekst fra nyhetssjef i VG Eva-Therese Grøttum. Vi legger teksten ut i sin helhet.

VG har gjennom flere år brukt meningsmålingsbyrået Infact som leverandør av meningsmålinger og partibarometre. I valgkampen leverte Infact jevnlig riksmålinger samt målinger fra hvert av landets fylker. Vi er ikke fornøyde med målingene denne gang. Bakgrunnen er at de ikke har truffet på de faktiske trendene i velgeroppslutning. Snarere har de vært avvikende sammenlignet med snittet av de øvrige meningsmålingene som har blitt publisert fra andre byråer, noe blant annet nettstedet pollofpolls har påpekt.

Vi har bedt Infact om en evaluering av målingene vi fikk levert i valgkampen, og en forklaring på avviket fra de øvrige målingene som ble gjort. Infact har i et møte med VG mandag redegjort for mulige årsaker, og vil selv komme med en oppsummering av dette i dag. De vil også komme med en endelig evaluering i løpet av kort tid.

Overfor Infact har VG poengtert at vi ønsker mest mulig åpenhet om metode, vekting og bruk av meningsmålinger. På oppfordring fra VG vil Infact tilgjengeliggjøre relevante rådata fra meningsmålinger, inkludert valgdagsmålingen, så snart det er mulig for dem.

Eva-Therese Grøttum
nyhetssjef, VG

Del på Facebook