Poll of polls

TV2 overbeviste – igjen

Publisert 21. juni 2015. Sist endret 21. juni 2015.

Folketingsvalg Danmark torsdag 18. juni 2015.

1) TV2 Nyhetskanalen skal ha all ære for at den satset tungt også den danske valgkvelden, med bred dekning fra kl 1900 til ca kl 0100.

2) Norsk TV2 har en kapasitet som neppe mange andre TV-kanaler internasjonalt har – kompetanse til å levere selvstendige, tidlige og treffsikre prognoser til valg i mange land. Kanalen traff tilnærmet blink på sin prosentprognose for Storbritannia en halv time etter at valglokalene stengte, på et tidspunkt da det bare forelå en valgdagsmåling med mandater og uten prosenter.

3) Kl. 2100 den danske valgkvelden kunne TV2s prognosemaker Terje Sørensen gi seerne det som ble sluttresultatet – 90 blå og 89 rød.

4) Enkelte danske medier hadde på et tidspunkt de borgerlige opp til 95 mandater. Norsk TV2 var mer nøkterne og dermed mer treffsikre.

5) Så vil undertegnede mene at TV2 Nyhetskanalen burde gitt ordet til sin prognosemaker for at han kunne ha redegjort for bakgrunnen for sine tidlige prognoser og utviklingen i opptellingen. Det var eneste (marginale) minus en kveld da TV2 på nytt overbeviste med dekning av et valg.

Johan Giertsen

Del på Facebook

Flere artikler om presentasjon av meningsmålinger i mediene

Vis alle artikler om presentasjon av meningsmålinger i mediene