Poll of polls

Inkonsistente tall i Aust-Agder

Publisert 6. november 2010. Sist endret 6. november 2010.

Agderposten/InFact publiserte 6. nov fylkesmåling med kommunevalgspørsmål for Aust-Agder.

Målingen har iflg Agderposten 1000 spurte. Avisen opplyser verken om intervjuperioden, eller om K-2007 eller 2009 er referansevalget.

Noen observasjoner:

  1. Fylkesmålinger med kommunevalgspørsmål må leses med varsomhet, i lys av at alle partiene neppe stiller liste i alle kommunene.
  2. Agderposten/InFact leverte også tall for Arendal, Grimstad, Setesdal mv. Agderposten oppgir ikke antall spurte i disse områdene. Avisen oppgir heller ikke om nivåene i Arendal, Grimstad og øvrige regioner bygger på råtall eller veiete tall. Slik mangelfull informasjon om grunnlaget for undersøkelsen innebærer at pollofpolls.no ikke vil legge inn tallene fra bl.a. Arendal eller Grimstad i vår nasjonale poll of polls.
  3. Høyres fremgang i Aust-Agder fylke var 5,6 prosentpoeng. Dette tilsvarer ca. 2.700 stemmer i forhold til K-2007. Høyres fremgang i Arendal var iflg Agderposten/InFact 20 prosentpoeng. Dette svarer til ca. 3.400 stemmer bare i Arendal by. Legges disse tallene til grunn, har Høyre et fall i fylkets øvrige kommuner på ca. 700 stemmer. Agderposten/InFact har ikke redegjort for denne mulige inkonsistens.
  4. Agderposten opplyser ikke om bakgrunnstall. Dette står i kontrast til en del andre lokalaviser som har informert leserne om lojalitetsprosenter, overganger mellom partiene etc. (se også kommentarene om Ryfylke og Vesterålen).

Johan Giertsen

Del på Facebook

Omtalte meningsmålinger

Omtalte kommuner

Flere artikler om omtalte kommuner