Poll of polls

Bastholm stiller i Akershus

Publisert 20. juni 2020. Sist endret 20. juni 2020.

1) MDGs partileder Une Bastholm er valgt til Stortinget fra Oslo, men sier til Dagbladet fredag 19. juni 2020 at hun i valget 2021 blir kandidat fra Akershus.

2) Brytes snittet nasjonalt hittil i juni ned på Akershus, vinner MDG distriktsmandat nr. 11 i Akershus av de 18 distriktsmandatene i fylket i 2021.

3) Nedbrytingen gir MDG 5,8 pst i Akershus i juni 2020 mot 3,7 som var MDGs resultat i fylket i 2017.

4) Rødt har det attende og siste mandatet i Akerhus iht denne nedbrytingen med et beregnet nivå på 3,8 pst. Skal MDG få inn sitt andre mandat før Rødts første basert på nedbrytingen i juni, kreves 8,2.

5) Snittet av målingene i juni antyder derfor at MDG f.t. kan påregne mandat i Akershus.

6) MDG er også inne i Akershus hvis partiets svakeste nasjonale måling i juni brytes ned på Akershus (Norfakta for Nationen og Klassekampen) med 3,9 nasjonalt.

7) Nedbryting av denne undersøkelsen gir MDG 4,5 pst i Akershus og mandat nr. 14.

8) Avstanden ned er da kortere. Brytes Norfaktas juni-måling ned på Akershus, vinner Høyre det attende og siste mandatet som er partiets sjette. Minimum for å vinne sistemandatet før Høyre med disse forutsetningene er 3,8.

9) Akershus måles sjelden. Hvis MDG har opptatt en egen måling i Akershus for å undersøke Bastholms sjanser, skal pollofpolls gjerne legge ut målingen hvis MDG ønsker det.

Johan Giertsen

Del på Facebook

Flere artikler om MDG

Vis alle artikler om MDG

Omtalte kommuner

Flere artikler om omtalte kommuner